Žene i torbe koje su obilježile modnu industriju s naslovom preko slike

Žene i torbe koje su obilježile modnu industriju

Torbe su oduvijek bile neizostavan modni detalj za žene kroz povijest. Od ručno pletenih košara do složeno dizajniranih kožnih torbica, torbe nisu služile samo kao praktičan predmet za nošenje stvari, već su bile i simbol mode i statusa. Mnoge legendarne žene u povijesti bile su poznate po nošenju jedinstvenih i modernih torbi koje su postale sinonim za njihova imena. U ovom postu na blogu pogledat ćemo neke od slavnih žena u povijesti koje su inspirirale torbe.

Torba “Lady Dior” princeze Diane – Dior

Princeza Diana bila je poznata po svom besprijekornom stilu, a jedna od omiljenih torbi bila joj je torba Lady Dior. Po njoj je torba dobila ime i vrlo brzo postala simbol elegancije i sofisticiranosti. Torba je izrađena od janjeće kože i ima prepoznatljivi cannage uzorak brenda, sa zlatnom opremom i privjescima s visećim slovima. Torba Lady Dior i danas je među najpopularnijim izborom među modno osviještenim ženama.

Lady Diana – Torba Lady Dior

Torba “Birkin” Jane Birkin – Hermès

Birkin torba jedna je od najpoznatijih torbi na svijetu, a inspirirana je engleskom glumicom Jane Birkin. Birkin je sjedila pokraj izvršnog direktora Hermesa Jean-Louisa Dumasa na letu iz Pariza u London kada se požalila da ne može pronaći odgovarajuću torbu za vikend. Dumas je primio na znanje njezine pritužbe i dizajnirao Birkin torbu, koja je od tada postala statusni simbol za bogate i moderne

Jane Birkin – Torba Birkin

Torba “Kelly” Grace Kelly – Hermès

Kelly torba dobila je ime po holivudskoj glumici i princezi od Monaka, Grace Kelly. Torbu je 1930-ih dizajnirao Hermes, ali tek kada je Grace Kelly snimljena kako ju nosi 1950-ih, postala je nezaobilazan dodatak. Kelly torba izrađena je od luksuzne kože i ima prepoznatljivo zatvaranje na kopču. Danas je torba Kelly još uvijek jedna od najtraženijih torbi na svijetu.

Grace Kelly – Torba Kelly

Torba Coco Chanel “2.55”. – Chanel

Coco Chanel bila je modna ikona koja je napravila revoluciju u ženskoj modi 20. stoljeća. Godine 1955. dizajnirala je torbu 2,55, koja je bila prva ženska torba za rame. Torba ima prošiveni dizajn, remen s lančićem i legendarni logo marke dvostruko C. Torba 2.55 postala je klasičan modni dodatak koji je i danas popularan.

Coco Chanel – Torba 2.55

Torba “Gucci Kennedy” – Gucci

Gucci Kennedy torba je elegantna i elegantna torbica koja je istovremeno svestrana i funkcionalna. Ova prekrasna torba dobila je ime po Jacqueline Kennedy Onassis, koja je bila poznata po svom besprijekornom osjećaju za stil i modu. Torba je izrađena od visokokvalitetnih materijala i ima legendarni GG logo na svojoj vanjštini.

Jacqueline Kennedy – Torba Gucci Kennedy

Zaključak

Zaključno, torbe su bile nezaobilazan modni dodatak za žene kroz povijest, a mnoge su legendarne žene inspirirale neke od najpoznatijih torbi na svijetu. Od Lady Dior torbe princeze Diane do Kennedy torbe Jacqueline Kennedy Onassis, ove su torbe postale simbol stila i sofisticiranosti. Bilo da preferirate klasičan dizajn ili moderniji izgled, tu je torba inspirirana poznatom ženom iz povijesti koja će sigurno odgovarati vašem ukusu.

Žene svaki dan nadahnjuju svijet nevjerojatnim stvarima koje rade. Pošteno je da im se s vremena na vrijeme pokaže zahvalnost, a ima li boljeg načina nego nazvati skupe torbe po njima? Ako još nisi, svakako pogledaj naše torbe u web shopu, jer su inspirirane i idu u korak sa svjetskim brendovima, a izrađene su od najboljih materijala.

Tags: #moda #torba #žene #modna #industrija #povijest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart